• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

Domainim cezalı durumda ise ne yapabilirim?

Alan Adları için belirlenmiş bazı uluslararası kurallar vardır. Bu kurallar aşağıdaki gibidir:

1 - Alan adları süresinin dolmasına 60 gün kala yada süresi uzatıldıktan sonra 60 gün boyunca veya alındıktan sonraki ilk 60 gün içinde transfer edilemezler.

2 - Alan adı en az 1 en fazla 10 yıllık alınabilir. Aslında alınamaz; sadece kiralanabilir. Bu süre sonuna kadar uzatma hakkınız vardır. Bu süre sonunda uzatmaz iseniz alan adınız durdurulacaktır ve cezalı duruma düşecektir. Bu durumda alan adının kurtarılabilmesi için 2 yol izlenebilir. birinci yol cezalı kurtarma bedeli ödenerek (alan adının uzantısına göre 100-250$) alan adı yeniden alınabilir. İkinci yöntem ise cezalı alan adının cezadan çıkmasını bekleyerek çıktığı tarihte (alan adının uzantısına göre genelde 6 ay 1 yıl arası değişmektedir) alan adını ilk defa alınıyormuş gibi almaktır. Birinci yol yani ceza bedelini ödeyerek yeniden alan adını almayı sadece alan adı eski sahibi yapabilir.

2. yöntemde ise yani süresi dolunca satın alma işleminde: Bu süre boyunca alan adı beklemede kalacak ve kullanılamayacaktır. Bu süre sonunda herkes tarafından normal fiyatlarla alınabileceği için domain başka biri tarafından sizden önce satın alınıp size daha yüksek fiyatlara satılma ihtimali olduğuda unutulmamalıdır.

Alan adlarınız uluslararası alan adı sistemi tarafından düzenlenmektedir. Bir alan adı satın aldığınızda aslında alan adınızı belirli bir süre boyunca kullanmak üzere kiralamış olursunuz. Aksi belirtilmediği sürece alan adı kiralamaları 1 yıl ve katları şeklinde en az 1 yıl en çok 10 yıl olarak gerçekleştirilmektedir. 

Alan adınız kira süresininn bitiminde eğer yenileme yapılmamış ise Expire duruma düşecektir. Expire durumdaki alan adı alan adı uzantısına göre (.com, .net, .eu vb. ) farklılık göstermekle birlikte birlikte 30 gün süre ile mevcut yenileme fiyatından yenilenebilir. 30 gün süre sonrasında ise alan adınız cezalı duruma düşecektir. Cezalı bir alan adı ICANN tarafından belirlenen bir ücret karşılığında yeniden kaydedilebilir durumda olur. Ceza süresi alan adının uzantısına ve alan adı popülerliğine göre 1 ay ile 3 ay arasında değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda ise cezalı ödeme süresi sonrasınra alan adınız açık arttırmaya çıkabilir. 

Cezalı durumdaki alan adınızın ceza ödenerek yenilenmesi söz konusu olabilir. Bu işlem için tarafımızla irtibata geçerek alan adınızı belirtmeniz ve yapılacak kontrol sonrası size iletilen bilgi ve yönlendirmelere göre hareket etmeniz önerilmektedir. Bazı durumlarda cezalı bir alan adını ICANN kayıtlarından tamamen silinene dek beklemek, ardından yeniden kaydetmek mümkün olabilir. 

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

Domain kaydı nedir ne işe yarar?

Alan adı web sitenize ya da maillerinize erişim için kullandığınız isme verilen addır. Alan...

Domain transferi nasıl yapılır?

Alan adları REGISTAR denilen firmalar aracılığı ile kiralanırlar. ICANN kurallarına göre domain...

.tr uzantılı alan adları için gerekli belgeler

.tr uzantılı alan adı kullanabilmeniz için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Kullanmak...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır