• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

Ödeme tarihim geçti ne yapmalıyım?

Son ödeme tarihi geçen alan adı haricindeki hizmetler sistemimiz tarafından otomatik olarak duraklatılmaktadır. Alan adları ise süresi dolumunu takiben ICANN kuralları gereğince registrar firmamız tarafından otomatik olarak kullanıma kapatılmaktadır. Bu tarz istenmeyen durumların önüne geçebilmek adına son ödeme tarihiniz geçmeden ödeme yapmanızı tavsiye ederiz. 
Son ödeme günü geçen ve duraklatılan hizmetleriniz ortalama 10-15 gün kadar bu şekilde sunucularımız üzerinde muhafaza edilmektedir. Ancak 15 günü geçen hizmetler ne yazık ki sistem tarafından sunucularımızdan tamamen silinmektedir. Bu süreç sonrasında tekrar aktif etmek istediğiniz hizmet için fatura ödemeniz haricinde website dosyalarınızın geri yüklenmesi için "Yedek Geri Yükleme" hizmetimizi almanız gerekmektedir.
Alan adı işlemlerinde ise (.com, .net, ve .org gibi sık kullanılan alan adları) süre dolumunu takiben 30 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda cezai süreç dediğimiz "Redemption Period" süreci başlamakta olup bu süreç içerisinde cezası ile birlikte yenileme bedeli ödenerek alan adı tekrar eski sahibi tarafından yenilenebilmekte ancak bir başkası tarafından işlem yapılamamaktadır. Redemption Period yaklaşık 2-3 ay aralığında devam etmekte ve bu süreç sonunda silinme dönemine girerek alan adı sıfırdan alımlara açık duruma gelmektedir. Belirttiğimiz süreçler alan adının popülerliğine göre değişkenlik göstermekte olup sabit bir süreçleri yoktur. Diğer uzantılı alan adları için daha detaylı bilgi almak isterseniz lütfen müşteri panelinizden bildirim (e-destek mesajı) gönderiniz.

**NOT : .EU uzantılı domainler için alan adı süresinin dolduğu gün kullanıma kapatılmakta olup herhangi bir istisnai durum yada ek süre tanınmamaktadır. Süresi dolumundan önce yenilenmeyen .eu uzantılı alan adları direkt olarak silinme sürecine girmekte ve cezai bir süreç olmaksızın silinerek boşa çıkıyor. Bu durumun oluşmaması için .eu uzantılı domainlerinizi mutlaka süresi dolmadan önce yenileyiniz.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

Hatalı ödeme yaptım ne yapmalıyım?

Alan adı ve lisans siparişleriniz için yaptığınız ödemelerde ne yazık ki geri iade yada...

Banka Havalesi ya da EFT ile ödeme yapabilir miyim?

Evet , Banka havalesi yada EFT yolu ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem ile...

Otomatik ödeme talimatı verebilir miyim?

Ne yazık ki otomatik ödeme, kredi kartı ile otomatik çekim vb. herhangi bir uygulama...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır