• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

Hangi Hosting Paketini Seçmeliyim?

Günümüzde Hosting sistemleri 2 ana kategori altında toplanabilirler. Bunlar;

  • Windows tabanlı hosting sistemleri
  • Linux tabanlı hosting sistemleri

Olarak birbirlerinden ayrılabilirler. Yeni bir hosting siparişi vereceğinizde dikkat etmeniz gereken şey, yayınlamak istediğiniz web sitenizin kodlama dili ve kullanacağı ek modüllerdir. Örneğin sadece HTML olarak çalışacak bir web sitesi için her iki hosting sisteminde de sorunsuz uyum yaşanırken, ASP veya .NET ile programlanmış bir web sitesi çalışabilmek için IIS bileşenlerine ihtiyaç duyacağından Windows hosting sistemine gereksinim duymaktadır. PHP kodlanmış web sitelerinde ise hem Linux hem de Windows hosting sistemleri yeterli olurken, PHP kodlarınızın yapısı ve kullanılan özel kod grupları çalışabilmek için Linux Hosting'e ihtiyaç duyabilmektedir.

Yukarıdaki bilgiye ek olarak bir hosting servisini satın almadan önce, Web sitenizin diskte kapladığı alan ( veritabanınız da dahil olmak üzere ) ve günlük ortalama ziyaretçi sayısı değerlerini bilmeniz seçeceğiniz hosting paketi konusunda sizi yönlendirecektir. Yüksek hit alan bir web sitesinin düşük bandwith kullanımı olan herhangi bir hosting paketinde çalıştırılması, bandwith limitinizin çabuk dolmasına ve sitenizin yayına kapanmasına neden olacaktır. Aynı şekilde düşük hit alan bir siteniz için Yüksek bir trafik sınırı olan hosting paketi satın almanız da ise kaynaklarınızı gereksiz yere harcamış olacaksınızdır.

Hosting paketi seçerken yukarıda anlatılan hususlar doğrultusunda, yapacağınız işe en uygun alt yapı ( Windows, Linux ) ve sitenizin kapasitesine en uygun ( Web alanı, Bandwith, e-posta ve Database kotası ) hosting paketini seçmeniz gerekmektedir.

Not: Dilediğiniz zaman hosting paketiniz yetersiz geldiğinde, bir üst pakete geçerek bandwith ve disk kullanım limitlerinizi arttırabilirsiniz.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

Yeni Hosting Siparişimle Birlikte Domainimi Transfer Edebilir Miyim?

Web sitenizin kapasitesi ( web alanı ) ve aylık ortalama trafik oranına göre size uygun...

Hostingimi EgeDataCenter®'a Nasıl Transfer Edebilirim?

Farklı bir lokasyonda barındırılan hostinginizi EgeDataCenter® bünyesine taşımak /...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır