• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

Hostingime erişemiyorum ne yapmalıyım?

EgeDataCenter®, vermiş olduğu hosting paketlerini siz değerli müşterilerimizin güvenliği için başta Brute-Force (deneme yanılma) saldırıları olmak üzere kötü niyetli tüm girişimlere karşı korumak için çeşitli güvenlik tedbirleri uygulamaktadır.

Kontrol Paneli (Plesk, Cpanel/WHM), Mail ( Outlook / Webmail ), FTP ve kendi oluşturduğunuz şifreli alanlar için güvenlik sistemlerimiz tarafından hatalı şifre girişleriniz tespit edilmektedir. Bir kullanıcı herhangi bir şifreli alana erişmek isterken, arka arkaya 5 defadan fazla veya 5 dakika içersinde aralıklarla 8 defadan fazla hatalı şifre / kullanıcı adı  kullandığında güvenlik sistemlerimiz tarafından ip adresi bloklanmakta ve sunucu erişimi durdurulmaktadır. Bu sistem tamamen deneme-yanılma yöntemi ile şifrelerin tespitini önlemek amacıyla kullanıldığı için ip adresinizin ve dolayısı ile sizin sunucu ile olan iletişimizi kesmektedir.

Bu tarz problemlerle karşılaştığınızda eğer ip adresiniz Sabit değil ise ADSL modeminizi kapatıp açarak yeni ip adresi alabilir, şifrenizi kontrol ederek yeniden erişim deneyebilirsiniz. Tekrar bloklanmanız durumunda ise Online işlemler bölümünden müşteri panelinize erişerek bildirim yolu ile ip adresiniz ile birlikte bloklandığınızı içeren bir bildirim gönderebilirsiniz.

Çoğu kullanıcı bilgisayarında farkında olmadan çalışan ve genellikle internet üzerinden bulaşan virüsler nedeniyle veya şifrelerini kopyala/yapıştır yolu ile yazarken şifrenin başında/sonunda  farkında olmadan Boşluk vb. karakterler kullanmakta, bu sebeplerle bloklanmaktadır.

Brute-Force: Şifre ve kullanıcı adları çeşitli karakterlerden oluşmaktadır, ( a-z,A-Z,0-9 vb ) Internet ortamında robot tabir edilen yazılımlar sürekli web sitelerini, taramakta, deneme yanılma yöntemi ile bu ve benzeri karakterleri kullanarak rastgele şifre ve kullanıcı adları denemektedir. Bu tarz yazılımların şifrelerinizi tespit etme ve çözme ihtimali çok düşük olmasına rağmen malesef çoğu kullanıcı "123456" gibi kolay tahmin edilebilir şifreler kullandığından bu tarz yazılımlar tarafından zarara uğratılmaktadır. Bu ve benzeri zararlı girişimlerden müşterilerimizi korumak adına sistemlerimiz sürekli kontrol ve güvenlik altında tutulmaktadır.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

Plesk Girişinde Güvenlik Uyarısı Alıyorum

Plesk panel girişinde "Bu web sitesinin güvenlik sertifikasında sorun var." şeklinde hata...

ASP.Net 3.5 Desteği

Hosting yönetiminizde ASP.NET 2.0 desteğini açmanız .NET 3.5 uygulamalarını da...

Web Sitemde Neden Egedatacenter Çıkıyor?

Web siteniz ve domain adresiniz aktif durumda olduğu için bizim sayfamız...

Sunucularınız Nerede?

Sunucularımızın tamamı İzmir lokasyonlu olup kendi bünyemizde barındırılmaktadır. Detaylar...

Parent Directory (../) Problemi

Bu ayarı plesk paneliniz üzerinden kendiniz yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izlemeniz...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır