• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

Domain Transfer İşlemleri

Domain transfer işlemi domain bayiliği olan bir firmadan yine domain bayiliği olan başka bir firmaya aktarılma işlemidir.

Bu işlem sırasında web sitesinin nerde barındırıldığı yani web sitenizin dosyalarının hangi firmada, hangi sunucuda yada hangi ülkede olduğu hiç bir şeyi değiştirmemekte ve transferi etkilememektedir. Domain transferi sırasında alan adınızın dns adresleri yani ns değerleri değişmediğinden dolayı transfer öncesinde siteniz ne kadar ulaşılabilir ise transfer süresince ve transfer sonrasındada aynı oranda sayfanıza ulaşılabilecektir.

Nasıl ücretlendirilir?

Transfer için alan adınızın süresini 1 yıl uzatmanız yeterlidir. Bu ücret dışında bir ücret talep edilmemektedir. Bu ücreti domainin transfer edileceği yani yeni firmasına ödemeniz gerekmektedir..

Nasıl transfer edilir?

Karmaşa olmaması açısından isimlendirme yapalım:
Eski Firma: Domaini elinde bulunduran firma
Yeni Firma : Domainin aktarılacağı-transfer edileceği Firma

Eski firmadan transfer kodu alınır. Bu transfer kodu alınırken transfer kilidinin açılmasıda istenir. Bu kilit açılmadığı durumlarda transfer mümkün olmamakta ve bir kaç gün süren beklemeden sonra transfer kilidi kapalı olduğu için transfer gerçekleştirilememiştir cevabı dönmektedir. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Transfer kodu yeni firmaya bildirilir ve 1 yıllık uzatma ücretinin ödenmesine müteakip transfer işlemleri başlatılır.

Transfer işlemi başlatıldığında 2 ayrı yere onay gider. Birinci onay kodu domaini satın alan kişiye yani size gelicektir. İkinci onay koduda domaini elinde bulunduran eski firmaya gidecektir. Bu mail domainin alındığı yere göre farklılıklar göstermektedir. İngilizce yada Türkçe olabileceği gibi size bir kod gönderip linke tıklayarak o kodu sayfadaki gerekli yere yazmanızıda isteyebilir. Approve kabul ediyorum anlamına gelmektedir ve genellikle approve linkine tıklamanız yeterli olucaktır. Aynı sekilde domainin eski firması da aynı işlemleri yapması gerekmektedir. Bu işlemler 5 gün içinde tamamlanması gerekmektedir. 5 gün sonunda sizden yada kayıt firmasından onay gelmezse transfer işlemi iptal edilecektir. Yeni bir transfer kodu alıp yeniden başlamanız gerekecektir. Eğer onaylamanız gereken yeri bulamadıysanız yada anlayamadıysanız maili reply (ilet) diyerek info@egedatacenter.net mail adresine gönderebilirsiniz. Gerekli işlemler sizin adınıza bizim tarafımızdan takip edilecektir.

Yukarıdaki işlem basamakları tamamlandıktan sonra 5 gün içinde domaininiz yeni firmasına aktarılmış ve süresi 1 yıl uzatılmış olucaktır.

Tr uzantılı alan adları için İdari Sorumlu Değişikliği Formu'nu yetili firmaya onaylatıp kaşe ve imzası okunabilir şekilde bize göndermeniz yeterli olucaktır. info@egedatacenter.net adresine mail atabilir yada 0232 4254757 ye fakslayabilirsiniz. Tr uzantılı olan alan adlarında yukarıdaki basamakları takip etmenize gerek yoktur. Sadece bu işlem yeterlidir. Tr uzantılı alan adlarında transferin gerçekleşmesi için 1 yıl uzatma zorunluluğu yoktur. Yani alan adınızın süresini uzatmadan ve bir ücret ödemeden transfer işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Transfer işlemi 24 - 72 saat içinde gerçekleşicek ve sadece domaini elinde bulunduran kişiye mail gidecektir.

Domaininizi EgeDataCenter'a transfer edicekseniz :

www.egedatacenter.net adresine girin. Online işlemler bölümünden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Sipariş ver butonuna tıklayınız. Sağ üst bölümdeki sadece alan adı kaydı yap yazısına tıklayınız. Alan adımı transfer etmek istiyorum u seçip transfer edilecek alan adını giriniz. Devam ederek ödeme metodunuzu seçip işlemleri tamamlayınız. Ödeme işleminiz tamamlandıktan sonra bildirim gönder bölümüne giriniz. Eski firmanızdan almış olduğunuz transfer kodunuzu ve domaininizin adını belirterek bize bir bildirim gönderiniz. İşlemleriniz hemen başlatılacak ve yukarıda anlatılmış olan adımlar sistem tarafından otomatik takip edilecektir. Transfer onaylanıp aktif olduğunda veya reddedildiğinde yine size sistem tarafından transfer sonucunu bildiren bir mail gönderilecektir.

Domaininizi EgeDataCenter' dan başka firmaya transfer edicekseniz :

www.egedatacenter.net adresine girin. Online işlemler bölümünden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Bildirim gönder diyerek transfer etmek istediğiniz domain adınızı belirterek transfer kodunuzu isteyebilirsiniz. Transfer kodunuz çıkartılıp size mail ile bildirilecektir.

 

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

Alan Adımı Değiştirebilirmiyim?

Alan adlarının değiştirilmesi mümkün değildir.

DNS Güncelleme

Web sitenizin DNS lerini güncelldiğinizde Türkiye genelinde 24 saat Dünya...

Alan Adımın Who is Bilgileri?

Her alan adının sorgulanabilmesi için bazı bilgileri vardır. Bu bilgiler sunucunun nerede...

NS Adresleriniz Nedir?

NS Nedir? NS (Name Server) yada DNS (Domain Name Server) diye adlandırılırlar. Bir alan adının...

Alan Adım Cezalı Duruma Nasıl Düşer?

Alan Adları için belirlenmiş bazı uluslararası kurallar vardır. Bu kurallar aşağıdaki...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır