• 7 / 24 Müşteri Hizmetleri
  • +90 (232) 425 19 60

"Notification of problem domains" Şeklinde Mail Alıyorum?

Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi bir mesaj alıyorum ne yapmalıyım?

--------------------------------------------------------------------------------
UYARI: Bu otomatik bir mesajdır. Aşağıda detayları belirtilen hesap ile ilgili limit aşımını size iletmek için gönderilmiştir.


'Egedatacenter' ('Egedatacenter') hesabında tanımlı 'Egedatacenter.net' domaini, kendisi için tanımlanan limitleri aşmıştır.
Disk Alanı Kullanımı: 750 M
Disk Alanı Limiti: 600 M
Trafik: 14,356 M
Trafik Limiti: 10.000 M

Limit has been exceeded on domain 'Egedatacenter.net' owned by client 'Egedatacenter' (Contact name 'Egedatacenter'):
Disk space usage: 750 M
Disk space limit: 600 M
Traffic: 14,536 M
Traffic limit: 10,000


--------------------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki uyarı sizin domainiz yada reseller paketiniz için tanımladığınız yada tanımlanmış limitlerin aşıldığı anlamına gelmektedir. Örnekte de belirtildiği gibi iki ayrı değer vardır. Disk kullanım alanınız ve Trafik limitiniz. Disk kullanımına web sitesi dosyalarınız SQL veri tabanlarınız ve mailboxlarınızın kullandığı alanlarda dahildir. Yukarıdaki örnekte belirtildiği gibi Egedatacenter.net domaini için 600 Megabayt alan tanımlanmış fakat bu domainin dosyaları 750 Megabyte olarak gözlemlenip limit aşımı uyarısı vermektedir. Yine aynı şekilde aylık trafik limiti 10.000 Megabyte yani 10 gb olarak belirlenmiş olup site mesajın geldiği tarihe kadar 14,536 Megabyte trafik kullanmıştır. Peki bu durumda ne yapmalıyım?

Eğer sadece bir domain için alınmış bir hosting paketi için bu mesajı alıyorsanız Disk alanı kullanımı değeriniz aşılmış ise dosyalarınızı azaltmayı, gereksiz dosyaları silmeyi, veri tabanı boyutunuzu optimize etmeyi ve mailboxlarınzı temizlemeyi önerebiliriz. Bu işlemler sonunda yinede aynı mesajı almaya devam ediyorsanız yada trafik limitleriniz aşılmış ise bir üst pakete geçmeniz gerekecetir.

Reseller paketleri için bu uyarıyı alıyorsanız Plesk yada Cpanel'inize  girip domaini seçtikten sonra limits bölümünden trafik ve disk kullanımı limitlerinizi düzenlemeniz gereklidir. Bu limitleri düzenlerken toplam limitleriniz reseller paketinizin limitlerini geçmemesi gerektiği unutulmamalıdır. Örneğin 5 domaininiz varsa ve reseller hesabınız için max. disk alanı limiti 1000 mb ise 4 domaine 200 er mb alan tanımlanmış ise 5. domaine max 200 mb alan tanımlayabilirsiniz. 250 Mb a çıkartmaya çalışırsanız buna sistem izin vermeyecektir. Bu örnek trafik limitleri içinde geçerli olup domainlerin trafik limitleri toplamı reseller hesabınızın trafik limitini geçemez.

Bu bağlamda domainlerinizin limitleri ileriye dönük artışlar ve kullanımlar göz önüne alınarak dikkatli, özenli ve opsiyonlu olarak hazırlanmalıdır. Zira 240 mb dosyası bulunan bir domain için 5 mb SQL kullanıldığını da düşünecek olursak; Bu alana 250 mb limit vermek pek kullanışlı bir tercih değildir. Geriye 5 mb alan kalıcak ve 10 mb lık bir postayı posta kutusu yetersiz disk alanı sebebiyle kabul edilmeyecektir. Ayrıca siteniz için tutulan logların ve istatistiklerinde yer kaplayabileceğini ve bir süre sonra kalan ufak alanınızında dolacağı unutulmamalıdır.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Aşağıdaki Bilgiler İlginizi Çekebilir

ASP Mail error 8004020e

"error '8004020e' /gonder.asp, line xxx " Yukarıdaki hatayı alıyorsanız mail...

Web Sitemde Neden Egedatacenter Çıkıyor?

Web siteniz ve domain adresiniz aktif durumda olduğu için bizim sayfamız...

Joomla Kurulum - Global Register Sorunu?

Joomla sistemi global register ayarı ile bazı dosyalarınızın php ile değiştirilebilmesini izin...

Teknik Destek Hangi Konuları Kapsamaktadır?

Egedatacenter olarak müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmak en öncelikli...

Parent Directory (../) Problemi

Bu ayarı plesk paneliniz üzerinden kendiniz yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izlemeniz...

Bize Ulaşın


Egedatacenter Bilişim Teknolojileri San. Tic. LTD. ŞTİ.

Küçük Çiğli mahallesi 8708/1 Sokak no:1/1 kat 2 D.4 Çigli-izmir
Telefon: +90 232 425 19 60 ( PBX )
Teknik Sorumlu: Mehmet Alkan

E-mail: info@egedatacenter.net

Web: www.egedatacenter.net

Copyright © 2016 Egedatacenter® & EnerjiDizayn. Tüm Hakları Saklıdır